Šíření mylné informace

22.02.2015 18:20

Rádi bychom se vyjádřili k tomu, že se šíří mylné informace o tom, že kvůli pí. Sádovské a všem obyvatelům Dubska je zablokováno projednávání územního plánu obce. I pan Beneš ve svém vyjádření mylně uvedl: „ …pí. Sádovská zablokovala celý proces projednávání územního plánu Přestavlk, …“. Je možné, že pan Beneš proces projednávání návrhu územního plánu nezná? Jinak by tuto větu nenapsal na úřední desku obce. Nebo to byl záměr jak manipulovat s veřejným míněním?

Tvorba územního plánu probíhá v několika etapách. Každá etapa má svoje pravidla. Dne 25. 11. 2014 proběhlo tzv. „veřejné projednání„ na kterém a do 7 dnů po jeho skončení mohli všichni občané uplatnit svoje připomínky a dotčené orgány a zástupci veřejnosti uplatnit svoje námitky. Tyto připomínky se následně vypořádávají a obecní úřad, tedy pověřený člen, zpracovává Návrh rozhodnutí o námitkách, který musí být následně odsouhlasen zastupitelstvem. To znamená, že v současné době pověřený člen zastupitelstva vypořádává připomínky všech obyvatel, kteří je podali a  zpracovává Návrh rozhodnutí o námitkách. Všech, kteří je podali. Tedy nejen obyvatel Dubska, pí. Sádovské jako zástupce veřejnosti, ale i např. zástupců veřejnosti z Přestavlk. Proces  územního plánování je popsán např. v Ekologickém právním servisu –„ O územním plánování stručně a jasně“.

Není tedy pravda, že pí. Sádovská a obyvatelé Dubska blokují projednávání celého územního plánu obce.

Abychom zcela vyloučili jakýkoliv vliv na projednávání ÚP, navrhli jsme dopisem ze dne 26.1.2015 pod č.j. 15/15 zastupitelstvu, aby projednávání výstavby v lokalitě Z 41 Dubsko bylo zcela vyloučeno z projednávání celého ÚP obce Přestavlky. Zastupitelstvo se do dnešního dne nevyjádřilo.

 

Znění dopisu zastupitelstvu obce bez osobních údajů:

Obecní úřad Přestavlky

Přestavlky 48

Přestavlky u Čerčan 257 23

 

                                                                                        Občanské sdružení Dubsko

                                                                                        Přestavlky u Čerčan 73, osada Dubsko

 

 Dubsko 26.1.2015

 

 

Věc:   Žádost o vyřazení lokality Z 41 Dubsko z  návrhu územního plánu obce

Žádáme tímto zastupitelstvo obce o vyřazení lokality Z 41 Dubsko z projednávaného návrhu územního plánu obce Přestavlky u Čerčan dostupného na https://www.prestavlkyucercan.cz/obecni-urad/uzemni-plan-obce/ k 30.10.2014.

Z dosavadního postupu je zcela zřejmé, že projednávání územního plánu je vedeno netransparentně a s nerovným přístupem účastníků k informacím. Nám, majitelům nemovitostí nejsou požadované informace poskytovány pracovníky Obecního úřadu ani zastupiteli a to ani v úředních hodinách Obecního úřadu ani formou písemných žádostí podaných podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění, viz přílohy. Naopak některým občanům, kteří nejsou majiteli ani nájemci nemovitostí v k. ú. Přestavlky u Čerčan, je umožněno nahlížet do spisu vedeného k projednávanému územnímu plánu obce Přestavlky u Čerčan a seznamovat se s našimi, dosud nevyřízenými námitkami. Jedná se konkrétně o ..................... Výše jmenovaný pan...... kontaktoval MUDr. Janu Sádovskou osobním dopisem a doslovně použil slovní obraty, které byly uvedeny v jejím podání ze dne 2.12.2014.

Předseda Občanského sdružení Dubsko Ing. Antonín Bernard inicioval  v listopadu 2014 setkání zastupitelstva obce Přestavlky u Čerčan se členy našeho Občanského sdružení Dubsko ohledně návrhu územního plánu a jeho dopadu pro lokalitu Z 41 Dubsko. Toto jednání se neuskutečnilo z důvodu neúčasti ani jednoho zastupitele obce. Toto chápeme jako nechuť zastupitelstva obce Přestavlky jednat s obyvateli Dubska a jako další nerovnost v přístupu k informacím.  Oproti tomu pan .............., majitel pozemků .........., vše v k. ú. Přestavlky u Čerčan, vše pozemky bez staveb, měl možnost nejméně v jednom případě na zasedání zastupitelstva obce Přestavlky u Čerčan dne 19.12.2013  představit svůj záměr na výstavbu Ekofarmy Dubsko v lokalitě označené návrhem územního plánu jako Z41.

Tento nerovný přístup vnímáme jako  porušení zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění. Vyřazení lokality Z41 z projednávaného návrhu územního plánu obce Přestavlky u Čerčan považujeme za nezbytný krok k napravení tohoto stavu a k odblokování přirozeného a nezbytného rozvoje obce Přestavlky u Čerčan, zejména ve vlastním sídle obce – v  Přestavlkách u Čerčan.

K narovnání tohoto stavu jsme připraveni napomoci jednak jako Občanské sdružení Dubsko, tak i každý jeho jednotlivý člen - obyvatel obce Přestavlky u Čerčan nebo majitel či nájemce nemovitosti v k. ú. Přestavlky u Čerčan.

 

            S pozdravem

                za „ Dubsko“ - Občanské sdružení

 

Ing Antonín Bernard                                                                                    MUDr Jana Sádovská

   předseda                                                                                                         jednatel

—————

Zpět